Felnőttoktatásra jelentkezés
Képzés kereső
Magyar
English
Deutch
Magyar
English
Deutch
Dél-spanyolországi találkozóval folytatódott az ACCESS to VET projekt

2018.04.25.

2018 márciusában a Granadai Kereskedelmi Kamara adott otthont az ACCESS to VET – with Competence Development and Skills Recognition (A szakképzés elérése – kompetenciafejlesztéssel és tudásbeszámítással) című Erasmus+ Szakképzési Stratégiai Partnerségek projekt második nemzetközi projekt találkozójának.

A találkozó első munkanapján a Békés Megyei Kormányhivatal, mint projekt koordinátor ismertette a projekt munkaprogram szerinti előrehaladását, az együttműködés kezdete, 2017 szeptembere óta eltelt időszak megvalósított feladatait. Ezt követően a projektben résztvevő partnerek összegezték az első, ír találkozót értékelő szakmai beszámolójukat, illetve szó esett a projekthez kapcsolódó disszeminációs tevékenységekről, valamint a projektet értékelő kérdőív tartalmi elemeiről is.  Végül a projekt fő témájához kapcsolódóan a spanyol partner mutatta be jó gyakorlatait a transzverzális kompetenciák fejlesztéséről, illetve a non-formális tanulás útján szerzett ismeretek beszámításáról.

A találkozó második munkanapján folytatódott a jó gyakorlatok bemutatása, ahol a résztvevők a gyakorlatban is megnézhették a bemutatott képzéseket, módszereket, melyek egyrészt a vállalkozói kompetencia fejlesztéséhez, másrészt a felszolgáló képzéshez kapcsolódtak. Az alkalmazott módszerekkel a cél annak az elérése, hogy az alacsony iskolai végzettségű, szakképzetlen vagy elavult szakmai ismeretekkel rendelkező felnőttek olyan szakképzéshez jussanak, mely majd segíti őket a sikeres munkába álláshoz. A megismert jó gyakorlatok a projekt végére egységes formába öntve lesznek egy gyűjteményben kidolgozva, így hosszú távon segítik majd a célcsoport szakmai képzését. A kidolgozást segítő útmutató vázának a meghatározása szintén ennek a találkozónak volt az egyik feladata.

A projekt harmadik találkozója 2018 júniusában Sepsiszentgyörgyön lesz, ahol a Kovászna Megyei Munkaerő-Foglalkoztatási Ügynökség fogadja a román mellett a projekt magyar, ír, spanyol és olasz résztvevőit.

vissza
Békéscsabai Szakképzési Centrum
5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1. centrum@bszc.hu 06 66/441-314
Békéscsabai Szakképzési Centrum
5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1.
06 66/441-314