Befektetés a jövőbe

Erasmus+ disszeminációs tréningen vettek részt a BSZC Kemény Gábor Technikum tanárai

A Tempus Közalapítvány a járványügyi helyzet miatt rendhagyó módon, online formában tartotta meg a „Digitális disszemináció az Erasmus+ projektekben" c. rendezvényét 2020. szeptember 15-én. A program célja az volt, hogy ötletekkel segítse a nyertes Erasmus+ pályázatok résztvevőit a projekteredményeik sikeres terjesztésében, kiemelten azokra az online eszközökre és módszerekre fókuszálva, amelyek használata megkönnyítheti, és még hatékonyabbá teheti a projektek eredményeinek bemutatását.

A plenáris bevezető után Kardos Anita kommunikációs vezető osztotta meg a hatékony eredménykommunikáció trükkjeit, majd Szabó Csilla, a Tempus Közalapítvány egységvezető helyettese mutatott be jó disszeminációs példákat, illetve Simon Boglárka kommunikációs munkatárs az programsorozatról beszélt.

Ezután a program interaktív műhelymunkákkal folytatódott, amelyeken Tari Erika tanárnő, -rendszeres tagja az iskola Erasmus+ pályázatainak pályázatíróként, kísérő tanárként-és Mihályfiné Laczkó Mónika igazgatóhelyettes, projektkoordinátor vettek részt. A Tempus Közalapítvány munkatársai, Jakab Réka és Simon Boglárka workshopjukon a résztvevőkkel együtt tervezték meg, hogyan építsék be a hatáskeltő eszközöket a pályázói gyakorlatba. Albrecht Marcell marketing vezető pedig közös műhelymunka során mutatta be a közösségi média adta lehetőségeket a sikeres disszeminációban.

A programon való részvétel hasznosnak bizonyult a futó és majdani pályázatok lebonyolításához, a tudásanyag pedig hamarosan elérhetővé válik a Tempus közalapítvány honlapján is.