Befektetés a jövőbe

1 hónapos felkészítő a 2016-os EuroSkills versenyre a Kós tanműhelyében

Kiszel Szabolcs gyakorlati oktató ebben a tanévben 5 hétvégén vett részt 2 tanulónkkal a Skills Hungary versenyre való felkészülésben Budapesten, az Ybl Miklós Építőipari Szakképző Iskola Öv utcai tanműhelyében az ÉVOSZ szervezésében.

Meghívást kapott a kőműves szaktanárok és gyakorlati oktatók kéthetes németországi szakmai továbbképzésre, melyre Erfurtban kerül sor 2016. augusztus 21. – szeptember 3. között. Lehetősége lesz a német építőipari duális szakképzés üzemen kívüli gyakorlati képző központok munkájának tanulmányozására, az ott megvalósuló gyakorlati oktatás tematikájának és oktatásmódszertanának, valamint a kőműves oktatás németországi szakmai és vizsgakövetelményeinek megismerésére.

A résztvevők számára tanműhelyi gyakorlatot is szerveznek.

A továbbképzésen megszerzett tapasztalatait adhatja majd át az idei verseny győztesének (nem utolsó sorban a saját tanulóinknak is) a tanműhelyünkben 2016. szeptember 12-e és október 14-e közötti felkészítési időszakban. A feladat: Ismert (ES 2016-ra kiadott) versenyfeladat készítése szigorú időméréssel.
Felkészítők: Kiszel Szabolcs és Vidovszky István.