Befektetés a jövőbe

3. KEMÉNY FUTAM

Immár harmadjára rendeztük meg általános iskolásoknak a Kemény futamot, ami december 17-én volt iskolánkban a BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumában. Kétegyházáról, Békésről, Békésszentandrásról és Békéscsaba iskoláiból érkeztek diákok hozzánk, hogy megmérkőzzenek egymással. Mi Keményesek lelkesen vártuk ezt a napot, amikor végre felvehettük az egyen pólónkat, hogy abban fogadhassuk a nyolcadikosokat. 

Aznap korábban érkeztünk az iskolába, hisz kellett idő az előkészületekhez. Szendvics reggelit készítettünk, regisztrációhoz készülődtünk. Az ünnepre hangolódva csillagokat rejtettünk el a főépületben így később a csapatok azokat keresve körbejárták az iskolát. Vendégeinknek érkezéskor csapatonként eltérő színű karszalagot adtunk.

A feladatok során a diákok megismerkedhettek műhelyeinkkel, ahol autószerelési gyakorlatokat végezhettek. Az oktató tanáraink is lelkesen fogadták az ide érkezőket. Miután a feladatokat ismertették, a diákok aktívan és érdeklődően elvégezték azt. A feladatok által megismerkedhettek a kerékcserével, izzócserével és a villamossági hálózattal. A nyolcadikosok szemében lehetett látni a csillogást, hogy érdekli őket, amit csinálnak.

A műhelyen kívül az iskola épületében is végeztek el különböző feladatokat, itt kipróbálhatták a lövészetet és a különböző logisztikai feladatokat is. Kódfejtettek és megtudhatták azt is, hogy mit jelent a zéró tolerancia. Ezt követte az eredményhirdetés, ahol mindenki egy kis ajándékban részesült. A legjobbnak járó díjat a Királyok csapata vitte el. Ez a nap remek baráti hangulatban telt el.

Kertmegi Bence és Kondacs Roland 10.A osztályos tanulók