Befektetés a jövőbe

A KÓS tanulói az országos ÁSZÉV versenyen!!!

Ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak országos versenyén indultak leendő fotográfus tanulóink optika ágazatban. Az országos döntőbe öt tanulónk jutott be, és adhatott számot tudásáról: Gyaraki Bálint, Kraszkó Anett, Ribárszki Dzsenifer, Szatmári Norbert és Szigeti Noel.

Az országos döntő megrendezésére Szolnokon került sor, 2018. április 9-10-én. Két napot töltöttek a versenyzők ebben a városban. A megérkezés napján az írásbeli feladatsorral kezdődött a verseny, fotótörténeti és technikai tudásukra volt kíváncsi a zsűri. Ezt követően estig szabad program keretén belül fagyiztak, sétáltak Szolnok belvárosában és a Tisza-parton. Másnap reggel megtekinthették a kijavított írásbeli feladatsort, és ezt követően megkezdődött a verseny szóbeli része. A versenyzőknek a saját fotóikat, illetve a hozzá tartozó munkanaplót kellett bemutatniuk. Beszélniük kellett a képek készítésének körülményeiről, illetve a technikai megoldásokról is.

A verseny eredményére egészen csütörtökig kellett várni. Ekkor csak annyi derült ki, hogy ki jutott be az első háromba. Boldogok voltunk, hogy egy Kósos tanuló a dobogón szerepelhetett.

2. helyezett: Szatmári Norbert

5. helyezett: Ribárszki Dzsenifer

Nagyon büszkék vagyunk Rájuk!

Gratulálunk a Tanulóknak és Felkészítő Tanáruknak, Rácz-Juhos Andreának!