Befektetés a jövőbe

A Kemény legjobbjai

Minden tanév végén, ballagás előtt a BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumának tantestülete megszavazza, kik azok a tanulók, akiket a négy év munkája alapján meg tud dicsérni, és ezért valamilyen jutalmat szavaz meg neki. Így történt ez az idén is, csak épp az értekezlet és a szavazás online történt.

A legfőbb díj egy bronzplakett, amelyet Mladonyiczky Béla szobrászművész, az iskola volt tanára készített, és melyen iskolánk névadója, Kemény Gábor pedagógus arcképe látható. Ezt a díjat minden tanévben csak egy tanulónak lehet adományozni, ez a

Kemény Gábor Emlékplakett,

melyet az SZMSZ 9.1. pontja szerint minden tanévzáró ünnepélyen vagy ballagáson a négy év során a legkiválóbb tanulmányi és közösségi munkát végzett 12.-es tanuló egy oklevél kíséretében kap meg. Ezt a díjat 1982 óta adjuk az évfolyam legkiválóbb tanulójának. A plakett egyediségét mutatja, hogy a diákokon kívül az iskola csupán két államférfinak adományozott ilyen díjat: az intézményünkbe látogató köztársasági elnöknek Göncz Árpádnak és Kiss Péter egykori munkaügyi miniszternek.
 

A nevelőtestület döntése alapján a 2019-2020. tanévben Szurgent Kimberli 12.C osztályos tanulót illeti a Kemény Gábor Emlékplakett.

 

A BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumának Iskolai Szülői Szervezete által alapított díjat, egy, az iskola fotójával, valamint a jutalmazott diák saját arcképével díszített, gravírozott, kinyitható fakönyvet kapott kiemelkedő munkájáért:

Németh Nándor 12.

 

Bereczki Andrea Petra 12.B

 

Varga Csenge 12.C

 

A Kemény sportjáért a végzősök közül Uhrin Béla Tamás (12.C) kapott ilyen díjat.

 

Kiemelkedő közösségi és diákönkormányzati munkájáért László Fanni 12.B osztályos tanuló vehetett át kitüntetést.