Befektetés a jövőbe

A Szent-Györgyis Fantasztikus Négyes fantasztikus győzelme

2019. október 10-én, pénteken került megrendezésre Budapesten a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) által megszervezett szakmai verseny, melyen egy gyulai ifjúsági csapattal és a gyulai kórház ITO-n dolgozó felnőtt csapatával képviseltük megyénket és iskolánkat, a Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiumát.

Miután megtudtuk, hogy mi leszünk azok a szerencsések, akik részt vehetnek ezen az eseményen, kemény munkához láttunk. Közel egy hónapon át tartott a felkészülésünk, keményen dolgoztunk, iskola után sokat gyakoroltunk. Tanáraink azzal biztattak, „csak érezzük jól magunkat, nem a helyezés fontos”. Ennek ellenére mi szerettük volna minél jobb eredménnyel zárni a versenyt.

Több lehetőség közül a Fantasztikus Négyes csapatnévvel és tűzpiros pólószínnel indultunk neki a számunkra nem mindennapi megmérettetésnek.

Kísérőnkkel, Lakatos Zsuzsannával, a MESZK békés megyei képviselőjével illetve szurkolóinkkal csütörtökön indultunk útnak, programunkat a Fővárosi Állat - és Növénykertben kezdtük. Egyszerűen bámulatos volt, mindannyian nagyon jól éreztük magunkat. Egy gyönyörű hotelben lettünk elszállásolva, csodálatos kilátással. Este későn tértünk nyugovóra, de azért még egy utolsó ismétlés is belefért az időnkbe.

Pénteken jött az izgalom. Metróval jutottunk el a verseny helyszínére, mely egy megnyitóval kezdődött, ezt követően ifjúsági és felnőtt csapatokban mérethettük meg tudásunkat. Először egy nehéz feladatsort kellett megoldanunk, melyet tájanatómia követett. Ebben a részben 1 percünk volt négy latin kifejezést lefordítani és elhelyezni az emberi szervezetet imitáló mulázson, mely könnyűnek hangzik, de komoly ismereteket igényelt. A harmadik feladatban MESZK-ről szóló villámkérdések sorozata következett, egy-egy helyes válasz 10 pontot ért. Végezetül egy totót kellett kitöltenünk a kampányfilmről. Összességében pozitív gondolatok jártak a fejünkben, reménykedtünk egy jó eredményben. 20 csapat vett részt a versenyen. A 3. és a 2. helyezett kihirdetése után elszomorodtunk, hogy nem értünk el helyezést. Ekkor az 1. helyezettet szólították, meghallottuk, hogy Békés megyéből a Fantasztikus Négyes csapata győzött. Hirtelen fel sem fogtuk, hogy mi történt. Megérte a sok gyakorlás, tanulás! Jutalmunk fejenként egy MESZK póló, 1 éves előfizetés a Nővér című folyóiratra, 8 Gb-os pendrive és 10.000 forint értékű Libri könyvutalvány.

Ünnepeltünk, majd megismerkedtünk kicsit a várossal. Az estét „Budapest szem”-én, a nagy óriáskeréken zártuk. A kilátás káprázatos volt.

Szombaton délelőtt a Csodák Palotájába látogattunk el, ahol mindenki nagyon jól érezte magát, újra kisgyermekké váltunk. Késő délután érkeztünk haza. Ezt a három napot Budapesten sosem felejtjük el, örök emlék marad.

Csapattagok:

Máriás Erika 15. F osztályos Ápoló tanuló
Osztályfőnök: Juhász Csilla Sára

Nagy Stella Patrícia 14. F osztályos Gyakorló ápoló tanuló
Pikó Zita 14. F osztályos Gyakorló ápoló tanuló
Varga Nikolett 14. F osztályos Gyakorló ápoló tanuló
Osztályfőnök: Imroviczné Mócz Magdolna