Befektetés a jövőbe

A Szépség és a Szörnyeteg

Immár a hetedik évadát tölti az Ádámok és Évák programsorozat, melyet a Békéscsabai Jókai Színház a Szolnoki Színház mintájára hozott létre.

Iskolánk és a Kemény Gitárklub egyetlen év kihagyással rendszeresen bemutatkozott ezen a fesztiválon.

Az idén a népek meséje témakört dolgozták fel, melyet a hatalmas forrásból szabadon használhattak fel az előadásra készülő csoportok. Iskolánkból Gönczi Judit tanárnő vezetésével már 2017 őszén elkezdődött a felkészülés. Végül a választás a Szépség és a Szörnyeteg című mesére esett. A színészet iránt érdeklődő diákok Szabó Lajos színészmentor segítségével egyre kreatívabbakká váltak.

A nagy nap április 23-án, hétfőn volt, amikor a csapatok kétszer (14:00 és 18:00 órától) adták elő darabjukat. A zenét - a hagyományoknak megfelelően - a Kemény Gitárklub és vezetője, Lustyik István állította össze a mentor és a csapat kérésére. Játékukat Bucsi Anita zongorajátéka és László Fanni éneke színesítette. László Fanni megkapta a „Legjobb női főszereplő” díját a középiskolás korosztályban. Ezúton gratulálunk neki és a teljes csoportnak, illetve köszönet a felkészítőknek, mert nélkülük nem lett volna ilyen remek az előadás.

Büszkék vagyunk Rátok!