Befektetés a jövőbe

A költészet napja a Keményben

A költészet napja alkalmából - a hagyományokhoz híven - a Békéscsabai Jókai Színház az idén is versmondásra hívott mindenkit. Ehhez a kezdeményezéshez is csatlakozott iskolánk, a BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziuma is. A mi versblokkunk április 10-én 14 órától 15 óráig tartott. Skultétiné Barna Anita igazgatónő megnyitó beszéde és szavalata után iskolánk gitárklubja - Lustyik István vezetésével – megzenésített verseket adott elő, majd Szurgent Kimberli, Lelóczki Levente, Gaáli Gábor, Dányi Dorina és Diós Richárd tanulók, illetve Mazán Márta közművelődési felelős és Gönczi Judit tanár mondtak verset.

Másnap az iskolában, a „Keményben” a 10.B osztály szervezésében folytatódott az ünneplés. Az iskola elé kiteregettük a „szennyest”, József Attila: Mama című versét posztoltuk ki az utcára. ( )

Készítettünk irodalmi totót, és pályázatot írtunk ki limerickek készítésre. A szünetekben az iskolarádióban a tanulótársaim által előre felvett szavalatokat és megzenésített verseket lehetett hallani. Az iskola tanulói a büfében a megvásárolt áruk mellé egy-egy versidézetet is kaptak, a folyosón elhelyezett plakátokról pedig József Attila életéből derültek ki érdekességek, pl. hogy József Attila a Gyulai Állami Gyermekmenhelyen is eltöltött egy kis időt.

Gönczi Judit tanárnő jóvoltából részt vettünk az online Versfolyam 2019 elnevezésű nemzetközi projektben is. Itt verset mondott: Szurgent Kimberli, , , Lelóczki Levente és Gönczi Judit. Ez a projekt nem jöhetett volna létre iskolánk rendszergazdája, Pribojszki János és az oktatástechnikusunk, Hegyesi László közreműködése nélkül.

Véleményem szerint műsorunk színvonalas, és a helyhez, illetve az ünnephez méltó tiszteletadás volt József Attila születésnapja és a költészet napja alkalmából.

Dányi Dorina 10.B osztályos tanuló