Befektetés a jövőbe

A pékek kisütöttek valamit a Farsang Kupára

Nemrégiben – egy hajszállal az iskolák bezárása előtt – 18. alkalommal került megrendezésre a Farsang Kupa elnevezésű országos verseny Tatán. A BSzC Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 10 pék tanuló által képviseltette magát ezen a megmérettetésen, Kovács Sándor szakoktató felkészítésével és Lipcsei László szakoktató vezetésével.

A kiírás szerint mindenkinek 5 féle péksüteményt – ezek mindegyikéből 5-5 db-ot -, 3 féle reformkenyeret és 1 díszmunkát kellett elkészítenie. A bemutatott díszmunkákat a vetélkedő előtti héten önállóan készítették el a diákok, a többi pékárut pedig az iskola tanműhelyében sütötték meg az indulás előtti 1-2 napban. Mindennek következtében tehát több száz darab termékkel felpakolva érkeztek meg az ország egyik legnagyobb gasztronómiai versenyére.

A kemény munka meghozta gyümölcsét, mivel Sódar Krisztián bronz-, Csikós Mercédesz, Domján Bianka, Szlaninka Diána ezüst-, Karlovszki Nikolett, Márta László, Nagy Dávid, Nagy Laura, Szekercés Mercédesz és Varga Roland arany éremmel térhetett haza. Ezen túlmenően átvehettek 6 külön díjat is, továbbá a harmadik legeredményesebb csapatnak választották őket a résztvevő 21 iskola közül, valamint értékes könyvjutalmakban is részesültek. De itt még nincs vége az elismerés sorozatnak: Kovács Sándor – munkája elismeréséül – a legeredményesebb szakoktató díjazásban részesült.

Ezúton gratulálunk a példa nélküli eredményekhez és reméljük a sikerélmény hatását még sokáig érezni fogják mindannyian.