Befektetés a jövőbe

A sport szerepe az életünkben

Azt hiszem, mindenki egyetért velem, ha azt mondom: a sport támogatja a boldogabb, egészségesebb életet. Mindegy, hogy tornász, futó vagy éppen bokszoló vagy. A lényeg, hogy legyen valami, amit szeretsz csinálni. A különféle sportok hozzájárulnak a testi és mentális egészséghez. Úgy gondolom, hogy ez teszi teljessé az életünket. „Sportolás fél egészség”, tartja a mondás. Ezzel szinte teljes mértékben egyet tudok érteni. Ha van egy sport, amit szeretsz csinálni és idővel fejlődsz is benne, egyre jobb vagy, akkor abban a pillanatban még erősebb lesz a sport iránti vonzalmad és a motivációd.

A jelenlegi helyzetre való tekintettel bezártak azok a nyilvános sportintézmények, ahol eddig a napi rutinunk volt sportolni. Sok ember pánikba esett ennek következtében, hogy nem lesz hol „űzniük” a szeretett mozgásformájukat. Kérdem én: mi oka a pániknak? Rengeteg lehetőség van, amiből még választhatunk. Otthon is sokféleképpen meg tudjuk oldani, hogy tovább csinálhassuk, amit befejeztünk a termekben. Egy kis kreativitással mindenki ugyanúgy haladhat, ahogy eddig. Ha például a konditeremben súlyokkal dolgoztál, itt az ideje kipróbálnod a saját testsúlyos gyakorlatokat. Ha például bokszolsz, akkor talán fejleszthetnéd magad gyorsaságban árnyékbokszolással. Rengeteg lehetőség van még, csak kicsit gondolkodnunk kell. Viszont van olyan sportág, amit tényleg nem lehet otthon csinálni. Az ilyeneknél én azt mondom, hogy most sem kell kétségbeesni. Talán kipróbálhatnátok egy másik sportágat, és abban fejleszteni magatokat. Ki tudja, talán jobban megszeretitek azt a mozgásformát, mint az előzőt.

Minden ember okkal kezd el sportolni. Úgy gondolom, hogy a sport ott van neked, amikor nehéz időkön mész keresztül. Legyen bármi, amit le kell küzdened, mindig ott lesz neked, hogy segítsen és jobb embert faragjon belőled.

Írta: Fehér Ádám 12.A
2020. 04. 27.