Befektetés a jövőbe

A „Szakma Sztárja” már vizsga előtt

Kiemelkedő szakmai versenyeredmények a Keményben

Az idei tanévzárás sok tekintetben másképp alakul az elmúlt évekhez képest. Nincs ez másképp a tanulmányi versenyek tekintetében sem. Tanulóink a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumában nagy lelkesedéssel készültek a Szakmasztár, -korábbi években Országos Szakmai Tanulmányi Verseny- megmérettetésére.

A verseny minden szakmában írásbeli versenyrésszel kezdődik, melyet helyben bonyolítanak le. Szerencsére ez még a koronavírus járvány előtt, vagy mindenesetre a korlátozó intézkedések bevezetése előtt megtörtént. Két szakmában három tanulónk jutott tovább a válogatóba. Harangozó György István Autótechnikus, Nagy Levente és Szekera Tamás Autószerelő szakmában. (György és Levente rutinos versenyzőknek számítanak. György 2018-ban országos második, míg Levente 2019-ben országos első helyezést ért el az ÁSzÉV-en). Aztán jött a vírus. Egyes szakmákból még megtartották a válogatókat, más szakmák esetén erre már nem volt idő. Ez történt a mi iskolánk esetében is.

Autótechnikus szakmában Harangozó György István igen szép eredményeket ért el a Budapesten megrendezett válogatón. Írásbeli eredménye 78%, szóbeli felelete 80%, míg gyakorlati tevékenysége 65%-os értékelést kapott a szigorú versenybizottságtól. Így György mentesült a teljes szakmai vizsga letétele alól. A két Autószerelő tanuló versenyénél sajnos a válogató elmaradt, így az esetükben csak a 75,5%-os és a 70,5%-os írásbeli versenyeredmények válthatók be vizsgapontokra, de ez is nagy könnyebbség a tanulók számára.

Gratulálunk nekik és felkészítő tanáraiknak, Ravai Attila és Szegedi János szakmai elméleti és gyakorlati oktatóknak!

Babócsai Gábor
igazgatóhelyettes
Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziuma