Befektetés a jövőbe

Andor-napi szimpózium a Szent-Györgyiben

2018. december 7-én már nyolcadik alkalommal rendeztük meg iskolánk korábbi névadója, Tevan Andor tiszteletére az Andor-napi szimpóziumot. Az idén azonban új köntöst kapott e nívós, országos hírű rendezvény. A plenáris részen Tálas Csaba igazgató úr köszöntője után Vlcskó Pál, A BSZC főigazgató helyettese nyitotta meg a nyomdászok ünnepét. Majd Szarvas Péter, Békéscsaba város polgármestere tartott prezentációt a Modern Városok projekt keretén belül hamarosan megépülő új Tudás és Képzésközpontunkról. Ezután Bjelik János tanár úr tartott érdekes előadást az új tanműhely berendezéseiről.

11 órától az Oktatási Kerekasztal megbeszélésen intézményünk vezetése és az országos nyomdák képviselői vettek részt egy zártkörű megbeszélésen.Ezzel párhuzamosan iskolánk nyomdászdiákjai 11 állomáson 11 nagy nyomdával vagy nyomdaipari partnercéggel játékos szakmai vetélkedőn vettek részt. A játék során partnereink által összeállított nyolc különböző szintű feladatot oldottak meg állomásonként, így szerezve értékes Talentumokat, mely az Andor-nap hivatalos 'fizetőeszköze' lett 2018-ban. Egy finom ebéd után a diákcsapatok az elnyert Talentumokkal egy izgalmas és vidám aukció keretén belül értékes ajándékokra licitálhattak. Az aukciót Bertáné Győri Cecília tanárnő vezette, a szakmai állomásokon szakmai tanárok és osztályfőnökök segítették a játékot.

Tartalmas, vidám, ajándékokban és élményekben gazdag és mindenképpen hagyományteremtő ünnep keretén belül emlékeztünk városunk híres nyomdászára, Tevan Andorra.