Befektetés a jövőbe

Autószerelő gyakorlati vizsga a Keményben

A Békéscsabai SZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumában 2020. május 11-én hétfőn sikeres gyakorlati vizsgát tett 22 autószerelő tanuló.

Az idén a vizsgaszervezés módosult a központi utasításnak megfelelően a koronavírus járványra való tekintettel. Az elnök Vlcskó Pál szakmai főigazgató-helyettes volt a BSZC-ből, akinek munkáját ezúton is köszönjük. A kamarai képviseletet nélkülöznünk kellett a pandémia miatt, az iskolai képviseletet Ravai Attila tanár úr látta el. A vizsgabizottság munkáját gyakorlati felügyelő tanárok segítették: Óvári Attila, Pallag András, Tamási István és Szegedi János kollégák

A vizsga négy műhelyben zajlott. Az előírás az volt, hogy egy műhelyben a tanárral együtt öt főnél több ne tartózkodjon. A tanulók két lépcsőben vizsgáztak: reggel 7.00 órakor kezdett 11 fő és délután 13.00 órakor másik 11 fő. Minden diák három tételt húzott, és a három tétel végrehajtására egyszer két óra és kétszer egy óra állt rendelkezésükre. Mindenki mindegyik műhelyben sikeresen végrehajtotta az előírt feladatot.

Még egy megmérettetés vár a fiúkra. Mivel a kontakt érintkezés csökkentése miatt módosult a vizsgaszervezés tematikája, módja, az idei tanévben az OKJ-s szóbeli vizsgák elmaradnak. Így május 28-án írásbeli vizsgát tesznek tanulóink, remélhetően mindannyian sikereset. Ezt követően 5 év középiskolai-szakgimnáziumi tanulmányaik után végzett autószerelők lesznek.

Sikeres vizsgát kívánunk Diákjainknak!

Babócsai Gábor osztályfőnök, műszaki igazgató-helyettes és
Ravai Attila szakoktató, iskolai képviselő