Befektetés a jövőbe

Baleset szimulációs képzés a SzeGyában

A Magyar Vöröskereszt baleset – szimulációs képzést tart 2019. április 17-20-ig a Szegyában. A 40 órás képzés alatt a résztvevők elsajátíthatják a baleset-szimuláció alapjait és képzett imitátorokká válhatnak.

Az imitátor:

KÉPES valóságos, életszerű helyzeteket szimulálni, bemutatja az áldozatok sérüléseinek megfelelő viselkedését életszerű arckifejezéssel és tekintettel, testtartásával és mozgásával.

Reagál az ellátásra az ellátás során adott válaszokkal.

Ismeri sebtípusokat, sérüléseket, megbetegedéseket és azok tüneteit, ezeket képes felsminkelni és élethűen eljátszani.

Forgatókönyv szerint el tudja játszani a ráosztott szerepet és az ellátás eredményeképpen bekövetkező állapotjavulást illetve állapotromlást.

Viszont NEM képes szimulálni olyan törést, amely szöget zár be vagy csavarodással jár, önmagának fájdalmat okozó tüneteket, kisgyermeket, előrehaladott terhest és teljes hitelességgel halottat (mivel élő személy).

Program rövid leírása

40 órás képzés:

  • Bevezetés a baleset-szimulációba 20 óra
  • Baleset-szimuláció/imitátor képzés 20 óra .

Helyszín: Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma.

Felkért oktatók: Csige István, Vásárhelyi Imre, Sáfár Brigitta

A képzés célja: olyan önkéntesek képzése, akik a tanfolyam elvégzésével a Magyar Vöröskereszt rendezvényein, bemutatóin színvonalas imitációt tudnak lebonyolítani. Az önkéntesek sikeres vizsga esetén tanúsítványt kapnak.

A képzés alatt 3x-i étkezést biztosítunk, szállás nincs.

A foglalkozások tervezett időtartama: 8:00-18:00

Az oktatás megvalósításában részt vesz a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei szervezete és Szilágyi Ágnes egészségügyi tanár MSc.

Jelentkezés: 20/263-0879 Szilágyi Ágnes tanárnőnél