Befektetés a jövőbe

Diákhírvívő program a Keményben

A belügyi rendészeti oktatás keretében a Békéscsabai SZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumában intézményünk két volt diákja tartott beiskolázási tájékoztatót.

Sok éves hagyomány a Keményben, hogy visszavárjuk volt diákjainkat egy kis beszélgetésre, élménybeszámolóra az érettségit vagy a szakmai vizsgát követően, amivel élnek is sokan. A kötetlen beszélgetés mellett gyakran az is előfordul, hogy új iskolájukat, pályájukat mutatják be a jelenlegi diákoknak rendhagyó órákon. Így történt ez 2019. február 4-én is, amikor iskolánk két, volt végzett diákja, Farkas Ivett Nelli és Galát Ákos új iskolájukról, a Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumról tartottak beiskolázási tájékoztatót a Diákhírvivő program keretében.

A belügyi rendészeti ismeretek fakultáción tanuló diákoknak bemutatták az iskolát, ismertették annak felvételi tájékoztatóját, eközben a saját élményeikről és tapasztalataikról is beszéltek. Egy kisfilm segítségével az összes rendészeti szakterületről, többek közt a rendőr tiszthelyettes szakképesítésről is tájékozódhattak diákjaink.