Befektetés a jövőbe

Dicsérő Oklevelet kapott a Szent-Györgyi

2020. szeptember 16-án Békéscsabán tartotta a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete Világnapi ünnepségét. A megemlékezés után kitüntetéseket adott át az arra érdemeseknek Kardos István a Magyar Vöröskereszt főigazgatója és Nagy Gábor főigazgató-helyettes.

A Magyar Vöröskereszt Vöröskeresztes Tevékenységért Dicsérő Oklevél kitüntetésben részesítette a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégiumot. A méltatásban többek között elhangzott, hogy iskolánk hosszú évek óta helyt ad a területi és megyei elsősegélynyújtó- és csecsemőgondozási versenyeknek. Diákjaink aktívan részt vesznek a Hősképző programokban, valamint az imitátorképzésben, katasztrófavédelmi programokban, és véradásokban. 2017-ben nálunk rendezték meg az Országos csecsemőgondozási versenyt is.

Kiemelték azt is, hogy iskolánk vezetése, tanári kara és a diákok mindig maximális hozzáállással segítik a helyi Vöröskereszt munkáját. A kitüntetést és tárgyjutalmat Tálas Csaba Igazgató Úr és Adamik Jánosné Igazgatóhelyettes Asszony vette át.