Befektetés a jövőbe

Dr. Zacher Gábor előadása az „Instagramm csillogó szemű nemzedékének” a Keményben

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumában 2019. december 9-én immáron harmadik alkalommal köszönthették Dr. Zacher Gábor toxikológust a „Nyitott szemmel” Közhasznú Egyesület támogatásával.

A digitális függőségekről szóló előadást dr. Takács Árpád nevében dr. Rákóczi Attila nyitotta meg. Az iskola igazgatónője, Skultétiné Barna Anita elmondta, hogy neki és az iskola vezetőinek, tanárainak fontos a diákok mentális egészsége, ezért kiemelten figyelmükbe ajánlotta Dr. Zacher Gábor előadását, aki a digitális függőségről szóló információkat a fiatalokat megragadó, laza, kötetlen stílusban, konkrét statisztikai adatokkal alátámasztva osztotta meg közönségével.

Úgy fogalmazott, hogy manapság „a mobiltelefon egy igazi vérszívó és mindenki zsebében ott lapul”, „ha valaki egy órán belül nincs fent valamelyik közösségi oldalon, akkor azt halottá nyilvánították az ismerősei”. A digitális fejlődésnek nem kell és nem is lehet az útjába állni, de azt magunk szabjunk meg, számunkra hol a határ, hogy mikor, hol és mennyi időt töltünk a mobilunk babrálásával.