Befektetés a jövőbe

Drogprevenciós előadássorozat a Kemény Gitárklubbal

Drogprevenciós előadássorozat negyedik, egyben befejező állomásán vettünk részt a Kemény Gitárklubbal, Fekete András rendőr főtörzszászlósnak a karcagi Rendőrkapitányság drogprevenciós tanácsadójának szervezésében.

Kisújszálláson volt az első és a befejező helyszín, továbbá voltunk Kunhegyesen és Kenderesen is. Az előadó beszélt a drogok és más káros szerek (pl. alkohol) fogyasztásának veszélyeiről és az emberi szervezetre gyakorolt káros hatásairól. Ösztönözte hallgatóságát arra, hogy e szerek használata helyett keressenek és találjanak maguknak olyan szabadidős elfoglaltságot, amelyben örömüket lelik, amit szívesen csinálnak, és ami közösségi élményt nyújt.

Példaként említette a sportot, a különböző művészeti ágakat, a táncot, a kóruséneklést, a zenélést. Ez utóbbira volt példa a Kemény Gitárklub tevékenységének bemutatása, majd a rövid koncert, melyen többek között drogprevenciós céllal íródott dalokat is játszottunk. A középiskolásokból és tanáraikból álló közönség együtt énekelte a gitárosokkal a közismert dalokat és tapssal jutalmazta a műsort.

Köszönjük szépen a szervezőnek, hogy lehetővé tette fellépéseinket az előadássorozaton!

Lustyik István,

a Kemény Gitárklub vezetője