Befektetés a jövőbe

Együttműködési megállapodás MOL Nyrt.-vel a fluidumkitermelő technikus szak népszerűsítésére és szakmai színvonalának emelésére

Nagy örömmel számolhatunk be róla, hogy a Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium és a MOL Nyrt. felismerve a középiskolai szakképzés, illetve az utánpótlás fontosságát 2021. október 12-én együttműködési megállapodást kötött a stratégiai középiskolai kapcsolatok erősítésére, a fluidumkitermelő technikus képzés népszerűsítésére és a képzés minőségi színvonalának emelésére. Az együttműködés kiterjed a nappali tagozatos, illetve felnőttoktatásban/felnőttképzésben résztvevő fluidumkitermelő technikus tanulók termelési, illetve fúrási gyakorlati képzésére; a fluidumkitermelő technikus tanulók kötelező nyári szakmai gyakorlatának megvalósítására, illetve továbbtanulási, elhelyezkedési lehetőségeire.

A Veres Zsolt szakoktatónk által kezdeményezett együttműködési megállapodást intézményünk részéről Uhljár Erik Róbert kancellár, Mucsi Balázs Sándor főigazgató és Schnider György tagintézmény-vezető írta alá, míg a MOL Nyrt. részéről Homonnay Ádám KT MOL igazgató és Dr. Bauer Dávid HR MOL igazgató.

Reméljük, hogy a diákjaink élni fognak a lehetőséggel, és gyümölcsöző lesz számukra az együttműködés!