Befektetés a jövőbe

Életmentő App a Szent-Györgyiben

A Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat új, ÉletMentő applikációt dolgozott ki, hogy gyorsabbá és egyszerűbbé tegye a segélyhívást, hiszen így mindössze egy gombnyomással mentőt hívhatunk.

Az applikáció használatáról és jelentőségéről tartott lendületes, meggyőző és hasznos előadást Kárász László, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének megyei vezető mentőtisztje a BSZC Szent- Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma osztályainak. Az applikáció lehetővé teszi a pontos helymeghatározást, és megjeleníti a mentők számára az előre betáplált egészségügyi adatainkat. Megmutatja a hozzánk legközelebb eső gyógyszertár, kórház, rendelőintézet, defibrillátor helyét. Kárász László elmondása szerint azonban az alkalmazás legnagyobb előnye, hogy segélyhíváskor nem kell lefutnunk a klasszikus egyeztetési köröket a mentősökkel, mivel hívásunk fogadásakor már minden szükséges információ rendelkezésükre áll, és így hatékonyabb a segítségnyújtásuk is.

Köszönjük, hogy sok elfoglaltsága mellett szakított időt ránk is, és felhívta figyelmünket erre a hasznos mobilapplikációra.