Befektetés a jövőbe

Emelőgépkezelő vizsga a Keményben

A BSZC Kemény Gábor Technikumban Építő- és anyagmozgató gépkezelő vizsgára került sor a mai napon, 2021. február 17-én. A vizsgán 23-an vettünk részt, vagyis a teljes 12.A osztály. Ezt azért tehettük meg, mert 10. osztálytól kezdve egészen idáig 5 féléven keresztül az Emelőgép-kezelő speciális feladatai tantárgy keretein belül megtanultuk.

A vizsga két részből tevődött össze, gyakorlati illetve elméleti (szóbeli) vizsgarészből. A gyakorlati vizsgán egyesével, míg a szóbelin egyszerre öten lehettünk a teremben. Ezt a kialakult vírushelyzet indokolta. A tételek kihúzása után mindenki számára 20 perc állt rendelkezésére hogy a tételét kidolgozza.

A gyakorlati vizsgán a szakszerű munkafolyamatot kellett bemutatni. A cél egy személyautó megemelése volt csápos emelővel. Meg kellett győződni arról, hogy az adott emelőgép alkalmas-e a feladat elvégzésére és az emelési folyamat biztonságosan elvégezhető. Ez egy vizuális és mechanikai ellenőrzéssel történt meg, ami rögzítésre került egy speciális emelőgép naplóba. Az emelés mindig olyan magasságba történik, ahol a kívánt munkafolyamat kényelmesen elvégezhető.

Az eredményeket összesítve elmondhatom, hogy szerintem a vizsga jól sikerült. Születtek kiemelkedőbb eredmények is. A vizsgát mindenki sikeresen teljesítette. Ez az OKJ-s végzettség - melyet az érettségi bizonyítvány mellé fogunk megkapni - lehetővé teszi számunkra a későbbiekben az emelőgépek használatát, ami elengedhetetlen manapság egy autószerelő számára.

Gratulálok az osztálytársaimnak. Nagy köszönet a felkészítő és vizsgáztató tanároknak!

Lévai Levente
12.A osztályos vizsgázó diák