Befektetés a jövőbe

Erasmusdays a Treforban (szombat)

Ezen a napfényes szombat reggelen összesen negyvenkét tanuló és tíz kolléga érkezett meg a nyolcórai kezdésre. Közös bennük az Erasmus + programmal kapcsolatos kíváncsiság volt, úgy, mint az előző napon.

Az első előadás az iskola eddigi Erasmus+ múltjáról szólt, a kezdetektől, 2006-tól napjainkig, ezt követte rögtön az iskola 2018-2020-as Erasmus + terveiről szóló előadás, majd a totó következett. Telitalálatos is lett a 9/B osztály tanulói képviseletében.

A második részben Szarka Judit a Békés Megyei Europe Direct Tájékoztató Központtól tartott vetélkedővel egybekötött programot, melyben az Európai Unió országai, közös dolgai kerültek fókuszba. A résztvevő tanulók bebizonyíthatták, hogy mennyire ismerik a tagországokat, azok szokásait, híres embereit, földrajzát, történelmét.

Projekt bemutatókkal folytatódott az esemény úgy, mint az előző napon. 7 országban már járt tanuló mutatta be a gyakorlati helyet, országot, ahol az egy hónapot töltötték: Németország, Észtország, Málta, Románia, Spanyolország, Olaszország és Finnország jelent meg a ppt-kben.

Az események hátterében folyamatosan zajlott a Facebook játék, a Trefort Facebook oldalán, Erasmus témakörben s a nap során a kérdéseket meg is tudtuk beszélni, a jelenlévő nyertesek átvehették a jutalmukat.

Összességében a két nap során az eddigieknél is több Trefortos tanulóhoz sikerült az Erasmus + programokkal kapcsolatban új információt eljuttatnunk, kedvet csinálni ahhoz, hogy egy külföldi szakmai gyakorlatra legyen bátorságuk jelentkezni, s tudják az ahhoz kapcsolódó feltételeket teljesíteni.