Befektetés a jövőbe

Erasmusdays a iskolában (péntek)

A meghirdetett eseményre az egész iskolából érkeztek reggel nyolcra tanulók összesen hetven öten. Közös bennük az Erasmus + programmal kapcsolatos kíváncsiság volt, többségük valamilyen szakmában részt szeretne venni egy hónapos gyakorlaton a tanulmányai során.

Az első rövid előadás az iskola eddigi Erasmus+ múltjáról szólt, a kezdetektől, 2006-tól napjainkig.

Ezt követte egy gyors Europass átadás azok számára, akik még az előző tanév végén Észtországban jártak szakmai gyakorlaton. Kiss Mihály Igazgató Úr adta át a dokumentumokat az öt tanulónak és kísérő tanáruknak, Varga Sándornak.

Projekt bemutatókkal folytatódott. Több olyan diák mutatta be gyakorlati helyeit, akik már jártak a külországokban. Németország, Észtország, Málta, Románia, Spanyolország, Olaszország és Finnország jelent meg a ppt-kben.

Hogy a sok információból, mit sikerült megjegyezni, azt a jelenlévők, egy totó kitöltésével bizonyíthatták.

A délelőtt második előadása az iskola 2018-2020-as Erasmus + terveiről szólt. Hová, milyen szakmákban utazhatnak a tanulók gyakorlatra, milyen feltételeknek kell megfelelniük, hogy részt vehessenek a programban.

A nap záró eseménye a hetekkel ezelőtt meghirdetett fotópályázat eredményhirdetésé volt. Öt kategóriában nevezhettek azok, akik már részt vettek Erasmus + mobilitásban. A fődíj, kategóriánként, egy hetes sítábor.

Az események hátterében folyamatosan zajlott a Facebook játék, az iskola Facebook oldalán, Erasmus témakörben.