Befektetés a jövőbe

FLASHMOB a Széchenyi előtt

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma 10/E osztály tanulói Pomázi Erika tanárnő vezetésével az intézmény előtt egy flashmob produkciót adtak elő.

A diákok egy meglepetés produkcióval próbálták felhívni az iskola előtt közlekedő autósok és a diákok figyelmét, hogy mindennapos veszélynek vannak kitéve. Az osztály egy flashmobbal készült. A fiúk csapata lezárta a terepet, maguk váltak a zebrává. Ezzel is jelképezve az óvó-védő hatalmát. Miközben a lányok csapata tánc közben bemutatta a 21. századi diákok  jellegzetességeit: mindig el vagyunk foglalva, de azért általában nem azzal, amit a felnőttek elvárnak tőlünk. Lehet, hogy egy úttesten való átkelés közben, zenét hallgatunk, a tanulnivalónkat vizslatjuk, vagy éppen egy tükröződő ablakban csekkoljuk a szettünket. A lényeg, hogy semmiféleképpen nem a KRESZ szabályaira ügyelünk vagy hogy melyik autós vett minket észre, mi csak lelépünk, úgy gondoljuk biztonságban vagyunk. Tudjuk, hogy néha felelőtlenek vagyunk és meggondolatlanok, azonban sajnos ezek a tulajdonságok ezzel a korral járnak. Lelépünk az útra… Azonban mi történik akkor, hogyha nem csak mi voltunk figyelmetlenek, hanem egy arra járó autós is egyéb okok miatt. BUMM!  Kész is a baj. A megoldás a kérdésre egy gyalogos átkelőhely, ezzel megelőzhetnénk a nemkívánatos baleseteket. 

A 10/E osztály és Pomázi Erika tanárnő is büszke lehetnek magára, mert tett a folyamat elindulásáért. A koreográfiát Molnár Sándor állította össze. Megálmodták és megcsinálták. Látnia kell a városnak, hogy igenis szükség van arra a zebrára.

Sajben Bálint (11/F)