Befektetés a jövőbe

Fejlesztések a Keményben

Új Smart tévék érkeztek

Az online tanítás ideje alatt is zajlik az élet a BSZC tagiskoláiban, így a Kemény Gábor Technikumban is.

Várjuk a diákok visszaérkezését, fejlesztünk, korszerűsítünk.

A lámpatestek cseréje és az azt követő festés mellett tárgyi eszközök is beszerzésre kerültek.

Új informatikai rendszert alakítunk ki az intézményben. Ennek alapja a nemrég kiépített, mindenhol elérhető wifi rendszer, valamint a most beszerzésre került, egyelőre öt darab 165 cm-es ultravékony, magas képfelbontású okostévé. Négy infópontként működik majd, egy pedig az oktatást fogja szolgálni. Az öt Smart tévé az iskola különböző pontjain, így az 5-ös gyakorlati műhelyben, a tanáriban, a tanári előtti pihenőnél, az ebédlőben és a bejáratnál az aulában került felszerelésre, tudom meg intézményünk igazgatóhelyettesétől, Kiss Tibor tanár úrtól.

Mit is tudnak ezek a készülékek? A felszerelést, beüzemelést követően a Kemény rendszergazdája, Szabó Norbert készséggel sorolta a műszaki adatokat:

A készülékek LG 65" (165 cm) 4K HDR Smart UHD TV-k. A valódi 4K élményt a Tv 3840*2160 képpontos felbontása, a 4K Active HDR és Quad Core processzor biztosítja, a beépített 20W-os hangszórók gondoskodnak az Ultra Surrond hangzásról. Számos csatlakozási lehetősége van, és támogatja a gyors internetes keresést. A nagy teljesítmény ellenére "A"-energiaosztályú, alacsony fogyasztású készülék.

Ígéret van további 20 darab beszerzésére, és akkor minden tanteremben az új oktatástechnikai eszköz leváltja az ősrégi projektorokat, amelyeknek már nem gazdaságos a javítása– folytatja a szót Babócsai Gábor műszaki igazgatóhelyettes.

Amíg kiépül a teljes rendszer, addig is tudjuk használni az új Smart készülékeket:

az infópontoknál iskolai ünnepségek, megemlékezések kivetítésére, hirdetésekre ügyintézésről, nyílt napokon iskolafilmek vetítésére, a tanáriban az értekezletek dokumentációjának megtekintésére.

Ravai Attila szakoktató az 5-ös műhelyben levő Smart tévének a rögzítését nem bízta a véletlenre. Mosolyogva meséli, hogy szabadalmaztatja ezt a megoldást. A felszerelt készülék a szakoktatást fogja segíteni. Minőségi javulás lesz az oktatástechnikában. A réges-rég lecserélt írásvetítőt felváltotta a projektor, ami kb. egy évig jól működik, azután viszont izzót kell benne cserélni, aminek majdnem annyi az ára, mint egy új projektornak, és feleannyiba kerül mint ez a Smart tévé, ami szinte elronthatatlan, így roppant gazdaságos.

A laptopon keresztül levetíthetővé válik – éles, tiszta, szép képpel – mindaz a szakmai anyag, ami jelenleg is rendelkezésre áll:

szakmai rövidfilmek, ppt-bemutatók, jogtiszta Autoverso és a korábbi támogatás folyamán kapott Citroën Hungária anyagai, filmjei, YouTube videók és a Gépjármű mechatronikai technikus képzés leendő elektronikus tankönyvei.

A jövő már jelen van, csak használni kell! Várjuk diákjaink reakcióit a pozitív változásokra.

Sok örömet kívánunk az új készülékek használatában az iskola minden polgárának!

-Mazán Márta könyvtáros-