Befektetés a jövőbe

Fenntarthatósági témahét a Szent – Györgyi Albert Kollégiumában

Kollégiumunk is csatlakozott a fenntarthatósági témahéthez. Célunk diákjaink számára rámutatni a fenntarthatóságot segítő döntésekre, és a fiatalokban megerősíteni a környezeti értékek megóvása iránti elköteleződést.

E fontos célunkban segítségünkre volt Tar Levente, a Kormányhivatal Hulladékgazdálkodási osztályának munkatársa, aki április 26-án, hétfőn 16 órától tartott előadást a fenntartható fejlődésről. Tematikus csoportfoglalkozásaink szintén a környezeti nevelés kiemelt szerepét erősítették.

Szerdai napon a kollégiumi Diákönkormányzat rendezett vetélkedőt, mely során a diákok öt állomáson oldottak meg feladatokat. A kollégisták ismereteiket az interaktív játék során kamatoztatták. Többek között azt is megmondták, mely típusú műanyagokat dobhatják, a szelektív kukákba s hol keressük a csomagolásokon e jelzéseket, és mi történik a veszélyes hulladékokkal. A legtöbb pontot a 9. évfolyamos Dante néven induló csapat kapta: György Regina, Valkó Jázmin, Petrovszki Roxána.

A kollégiumi csoportok között egy hónapja gyűjtési akciót hirdettünk. A legtöbb kupakot gyűjtő a Szakképzősök csoportja lett. A műanyagokat intézményünk a koraszülöttek ügyének támogatására adta a gyulai kupakgyűjtő szívbe.