Befektetés a jövőbe

Fészket raktak a Keményben a gólyák

Rendhagyó módon és hagyományteremtő szándékkal rendeztük meg a gólyák beavatását a Keményben.

Szeptember 13-án délután a három 9. osztály vetélkedésével indult a küzdelem, amelynek során iskolai és iskolán kívüli feladatok megoldásában is összemérhették tudásukat, erejüket, kreativitásukat és kitartásukat.

Tanulóink megtapasztalhatták, milyen nehézségekkel jár a megfelelő pedagógusok felkutatása, a kenyérkereső munka, hogyan kell használni a borotvát vagy a seprűt, hogy nem is olyan egyszerű felismerni az illatokat és a hangokat.

A késő éjjel elrabolt osztályfőnökök utáni nyomozás – hála a végzősöknek – izgalommal telve, megfelelő szellemi környezetben, eredményesen zajlott.

A 12. osztályosok gondoskodtak arról is, hogy a kalóriadús vacsorának ne legyen alakváltoztató hatása: ők jelölték ki a lefutandó körök számát, később pedig segítettek megágyazni a tornateremben a gólyáknak és a segítő tanároknak is.

A hajnali kürtszó és az „Ébresztő, föl!” kiáltás hatására talpon termett újra az ifjúság, és bár az első szünetben megkísérelték eltolni helyéről az iskolát, nem sikerült, így a többi órára is be kellett menniük. A második szünetben kipróbálták, hányan férnek el egy Ladában, majd a nagyszünetben letették a gólyaesküt, eredményhirdetés után pedig elfogyaszthatták jól megérdemelt tortájukat.

Köszönjük a pedagógusok támogatását, a 9.-esek együttműködését, a 12.-esek ötleteit és kitartó, kiemelkedő munkáját.