Befektetés a jövőbe

Holokauszt emléksétán a Keményesek

– Elismerés műsorkészítésért

A BSZC Kemény Gábor Technikum tanulói minden évben megemlékeznek a Holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapjáról. Idén a 11.C osztály tanulói és Tari Erika osztályfőnökük a járványhelyzethez igazodva egy videós összeállítással készültek. Az iskola diákjai és pedagógusai április 16-án tekinthették meg a műsort az iskola youtube csatornáján.

A digitális emlékműsor összeállítását internetes kutatómunka előzte meg. Az emlékműsor elkészítését nagyban inspirálták az Élet Menete Alapítvány oldalán található hasznos oktatási anyagok.

Az emlékműsort a 11.C osztály három diákja – Baliga Lili, Czene Nikolett, Diósi Károly –, mint felolvasók színesítették. Nagy örömünkre, az Élet Menete Alapítvány gratulált a műsor elkészítéséhez. A gyerekek és az osztályfőnök munkáját oklevéllel ismerte el.

A videós emlékműsor mellett, május 19-én, az osztály egy békéscsabai Holokauszt emléksétán is részt vett, Mészáros Zsuzsanna művészettörténész vezetésével. A séta során a diákok megismerhették a békéscsabai zsidóság történelméhez kapcsolódó helyszíneket, épületeket, emlékműveket.

Tari Erika - osztályfőnök