Befektetés a jövőbe

KÓSOS NŐI SZABÓK A HÍRADÓBAN

A hiányszakmák tanulóit motiváló ösztöndíjrendszer eredményességéről szóltak a hírek a 7.TV 2018. január 3-i műsorában.

Hatos Istvánné, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakképzési Bizottságának elnöke és a ruhaipari vállalat szakképzési kapcsolattartója az iskolánkban tanuló női szabók képzését emelte ki ezen a téren. A végzős hallgatók saját szalagavatós ruháikat készítik, illetve az év végi vizsgafeladatukat gyakorolják jelenleg a külső gyakorlatuk keretein belül.

A Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjat azok a diákok kaphatják meg, akik az adott tanévben meghatározott hiányszakmákat államilag támogatott nappali vagy iskolai rendszerű szakképzésben tanulják. Minden évben a megyei fejlesztési és képzési bizottságok tesznek javaslatokat arra, hogy melyek kerüljenek a hiányszakmák közé, majd a kormány hozza meg a végső döntést.

Az ösztöndíjban részesülő tanulók magas anyagi támogatást kaphatnak, ezzel is elősegítve a lemorzsolódás csökkentését a hiányszakmákban. Megéri nem hiányozni, és jól tanulni, mert ezeknek függvénye az ösztöndíj megszerzése.

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája a 2018/2019-es tanévben várhatóan a következő hiány- (azaz ösztöndíjjal támogatott) szakmákban indít képzést:

- női szabó

- asztalos

- ács

- járműfényező

Szeretettel várunk minden érdeklődő diákot!

Képzéseinkkel kapcsolatban bővebb információ található iskolánk honlapján (kos.bszc.hu) és facebook oldalán: (www.facebook.com/BeKSZI.KOS/), illetve a 66/328-785-ös telefonszámon.

Az eredeti cikket és a híradót az alábbi linken találhatják meg az érdeklődők: behir.hu