Befektetés a jövőbe

Karácsony a Szent - Györgyi Kollégiumában

Az adventi időszak a várakozás ideje. Így történt ez a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum kollégiumában is. A Mikulás járást a kollégiumi Diákönkormányzat szervezte. A csoportfoglalkozások is az ünnepi készülődés köré szerveződtek: voltak, akik sétálni indultak, mézeskalácsot sütöttek. A kollégium karácsonyfáját a tanulók apraja nagyja díszítette.

A héten karácsonyi kézműves foglalkozások várták az alkotni vágyó diákokat. Készültek karácsonyfadíszek, üdvözlőlapok, valaki csokit öntött, de volt, aki ajándékot csomagolt. A papír kívánsággömbökre felkerült a sikeres érettségi, a szabad sziló, a töri 5-ös, a barátokkal, családdal töltött idő, a sok alvás és az egészség kívánalma is.

A szerdai karácsonyi műsort a 2021/2022-es tanévben a Szent-Györgyi Nővérkéi és az X - Faktor csoport 10. és 11. évfolyamos diákjai készítették. Tehetséges versmondókat, énekeseket és gitárost hallhattunk, ügyes táncosokat nézhettünk meg. A látványos fénykoreográfia valóban meghitt hangulatot teremtett. Az estét a szépen megterített asztalok mellett karácsonyi vacsorával folytattuk, ezzel zárva le az idei év programsorozatát.