Befektetés a jövőbe

Karácsonyvárás az önkéntesség jegyében a Szent-Györgyiben

Egészségügyi szakirányon tanuló diákjaink kedves és megható felkérést kaptak a gyulai „Koramentorház” és a Korán érkeztem alapítványtól. A felkérés arra irányult, hogy a Békés Megyei Központi Kórház békéscsabai szülészeti és nőgyógyászati osztályára karácsonyi dekorációt készítsenek, ezzel is bensőségesebbé, hangulatosabbá varázsolják a környezetet az esetleg ünnepeket a kórtermekben töltő kismamák, betegek, hozzátartozók, és az ünnepek alatt szolgálatot teljesítő szakemberek számára.

A feladatot a 11 f. és a 12. e osztályos tanulóink vállalták, az Alapítvány biztosította a szükséges anyagokat, és kezdődhetett a munka. Rengeteg színes karton, csillámos filctollak, fehér és piros öntapadós pomponok, ezüst és arany csillámpor valamint kivágható sablonok érkeztek fenyőfa, karácsonyi angyal, pingvin, szánkó, rénszarvas, mézeskalács figura, Télapó, csizmácska, hópehely figurákban.

A diákok lelkesen vetették bele magukat a munkába, különösen, hogy segítséget is kaptak szakképzésben tanuló hallgatóinktól.

Megszámlálhatatlan girland, függődísz, ablakra akasztható dekoráció készült el a gyerekek ügyes kezei által, a munka során kellemes hangulatban, igazi csapatmunkában dolgoztak, mely a saját ünnepi ráhangolódásukat is nagyban meghatározta. Hamarosan itt az advent, az ünnepvárás, a napokban a kórházi osztályra kerülnek a díszek, a készítőik fogják ezeket elhelyezni, melyről szintén színes beszámolóval fogunk készülni.