Befektetés a jövőbe

Katonai előadás a Keményben

2020. március 5-én a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziuma lehetőséget biztosított a 101. Fekete Imre Területvédelmi Zászlóalj katonái számára, hogy előadást tartsanak a 18. életévüket betöltött tanulóknak az önkéntes területvédelmi tartalékos (ÖTT) szolgálatvállalás lehetőségeiről. A résztvevő diákok megtudhatták, miként válhatnak katonákká tanulói jogviszonyuk megtartása mellett.

Az előadók elmondták, hogy az önkéntes tartalékos katonai szolgálat létrehozásának az volt a célja, hogy kiegészítsék, és olykor tehermentesítsék a hivatásos és szerződéses állományt, valamint rendkívüli állapot és megelőző védelmi helyzet esetén katonai szolgálatot teljesítsenek. Az önkéntes tartalékosok civil foglalkozásuk vagy felsőfokú tanulmányaik mellett támogatják a honvédség munkáját, és veszélyhelyzetben segítséget nyújtanak az országnak.

Az érdeklődő diákok közül néhányan megfontolva a lehetőségeket regisztrációs lappal távoztak az előadásról. Köszönjük a tájékoztatást a zászlóalj képviselőinek!