Befektetés a jövőbe

Kék szalag került a Keményes végzősökre

Az idei szalagtűző ünnepségre 2019. november 29-én került sor a Békéscsabai SZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumában.

Az ünnepély elején a három végzős osztályt osztályfőnökeik vezették fel, a 12.A-t Varsányi István, a 12.B-t Gyuris Vencel, a 12.C-t Bányai Péter tanár urak. Skultétiné Barna Anita igazgatónő rendhagyó beszédének köszönhetően mindenki egy a diákok által közkedvelt MMORPG /Massively Multiplayer Online Role-Playing Game/  játékban érezhette magát. Ezt követte Gombos András 11.B osztályos tanuló búcsúztató beszéde, és Roszik Márkó szavalata: Kalmár Zsolt: Egy pad és a tér.

Szurgent Kimberli 12.C osztályos tanuló búcsúzott el a szülőktől, a tanároktól a végzős évfolyam nevében. Beszédéből élesen kiviláglott, hogy sikerült megtanulniuk a keményes évek alatt, hogy :

„Azt még egy döglött tyúk is tudja, bár a Sárréten ezt nem tanították, hogy merre található a Taigetosz, amely mellett ott volt a hatványozottan fontos spártai gyermekkitevő hely,”és elmehettek „melegebb éghajlatra, de majdnem minden nyugatról indult, ahol a helyzet változatlan...,” viszont „innen szép nyerni!”

Ezután Kádár Katica a 12.A osztály egyetlen leány autószerelő tanulója búcsúzott Lovasi András: Ints az időnek, hadd menjen, folyjon című versével. Az ünnepélyes szalagtűzés után a három osztály nyitótánca következett, keringőjüket Hajas Tibor táncpedagógus tanította be. Az osztálytáncokban a 12.A-sok pompomlányokként tündököltek, tánctanáruk, Baranya Viktória segítségével, a 12.B-sek Sódar-Kis Brigitta koreográfiájával egy zenei evolúciót adtak elő, a 12.C-sek pedig retro discós zenékre táncolva biztosították az időutazást a jelenlévők számára Földes Roxána tánctanár koreográfiájával. A Kemény Gitárklub kíséretével László Fanni 12.B osztályos tanuló énekelte el a The Lumineers: Ho című számát.

Az est fénypontjaként a záró keringőt uv-fényben táncolták el a 12.-eseket.

A rendezvény bővelkedett lélekemelő pillanatokban, ismét nagyon jó volt Keményesnek lenni. Köszönjük szépen Gönczi Judit DÖK-segítő tanárnőnek a profi szervezést, minden résztvevőnek a segítséget, Lustyik Istvánnak és a Kemény Gitárklubnak a zenei betéteket, Hegyesi Lászlónak pedig a technikai hátteret.