Befektetés a jövőbe

Kemény Pénz-7

Egy héten keresztül a pénzről szóltak a tanórák a BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumában.

A PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahét egy országhatárokon túlnyúló programsorozat, melynek célja, hogy már fiatal kortól segítse a pénzügyek iránt érdeklődő diákokat ismereteik bővítésében, és felhívja a figyelmüket a mindennapi pénzügyi tudatosságra. Magyarország 2015-ben csatlakozott először az Európa szerte közel 30 országban egy időben zajló European Money Week kezdeményezéshez.

Iskolánkban is több program és sok tanóra (történelem, magyar, matematika, idegen nyelv …) témája volt a pénz. Ezen a héten a tanórai programok számos játékos, interaktív kísérőprogrammal egészültek ki, például online kvízjátékkal, hogy a diákok ez irányú tudása minél szélesebb eszköztár segítségével bővülhessen. Munkánkat nagyban segítették a pénzügyi szektorból érkezett önkéntesek is, akik előadásokat tartottak, illetve a tanórai munkába is aktívan bekapcsolódtak.

A keményes diákok az alábbi érdekes és nagyon hasznos előadásokon, illetve tanórákon vehettek részt:

  • Hétfőn Siófoki Attila előadásában tájékozódhattak a végzős diákok a fiatal vállalkozók támogatási lehetőségeiről. Vendégünk a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítványtól érkezett.
  • Kedden a Budapest Bank önkéntese hat tanítási órát töltött velünk. Toldi Dániel több tanárnővel (Gönczi Judit, Karácsonyi Szilvia, Tuska Katalin) együtt tartott interaktív órákat üzleti kommunikációról illetve elsősorban a magánszemélyek önfinanszírozási lehetőségeiről: megtakarításról, befektetésekről, hitelekről.
  • Szerdán nagy izgalommal vártuk Palócz Gábor előadását, aki Szegedről érkezett és az OVB Vermögensbaratung Kft. területi vezetője, pénzügyi tanácsadó. Gábor két tanítási órában kápráztatta el a hallgatóságát néhány, ma jelentős vállalkozás (mint az Apple, a Tesla, a Coca-Cola, a Ferrari és a Lamborghini) sikertörténetével. Ezt követően három interaktív tanítási órán próbálgathatták szárnyaikat a fiatalok a vállalkozásépítésben, az ötlettől a megvalósításig Gábor és Tuska Katalin tanárnő segítségével.

Nagyon színvonalas és tartalmas hetet tudhatunk magunk mögött. Köszönjük a közreműködőknek az aktív részvételt!

Tuska Katalin,a Pénz7 iskolai szervezője