Befektetés a jövőbe

Kemény napok

Szakmai előadások, bemutatók

A BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumában Szakmai napok keretében 2019. október 16-án délelőtt felbolydult az egész iskola.

A Békéscsabai Városi Rendőrkapitányságtól rendőrségi motorkerékpár és járőrautó bemutató volt, a szünetben pedig sziréna hangja szólalt meg figyelemfelhívásként. A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság jóvoltából egy tűzoltóautót és annak részeit nézhették meg a diákok az iskolaudvarban. Szakemberektől kérdezhettek és kipróbálhatták a járművek eszközeit, beöltözhettek tűzoltóruhába, ráülhettek a motorra, beülhettek az autó vezetőülésébe, megismerhették az ott lévő eszközök feladatát és működését.

A Körös Motoros Karitatív Egyesület vezetője, Huszka Seben Gabriella és kollégái a motoros biztonságról tartottak előadást 2x1 órában a jelenlévő 10., 11. és 13. osztályoknak. Az egyesület az egyik fő támogatója volt iskolánk csapatának a Garabonciás Napokon. Az itt kialakult jó kapcsolatnak köszönhetően szívesen jöttek el a Keménybe, mert fontos számukra a motorosok biztonsága, a biztonságos motorozás szabályainak megismertetése. Az iskolánkban zajló képzés jellegéből adódóan sok diákunknak van motorja, ezért is fontos, hogy tudják, mire kell figyelniük motorozás közben.

A 9. évfolyamosok közlekedésbiztonsági előadáson vehettek részt a nap folyamán, az érettségi előtt álló 12. évfolyamos diákokat pedig Tóthné Vékony Tímea tájékoztatta a Szegedi Egyetem képzési kínálatáról.