Befektetés a jövőbe

Keményes diák szólótáncos sikere Kecskeméten

2020. október 18-án Kecskeméten szervezték meg a Dél-alföldi Regionális Gyermek és Ifjúsági Szólótáncversenyt, melyen a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Technikum egy tanulója kiemelt ARANY MINŐSÍTÉST szerzett.

Az országos esemény hét régióban, hét helyszínen zajlik, célja pedig az, hogy lehetőséget biztosítson a gyermek néptáncos előadóknak, hogy bemutathassák néptáncismeretüket és egyéni előadásmódjukat. A 9-15 éves korosztálynak hirdetett versenyen 3 korcsoportban 55-en vettek részt, köztük Borgula Botond Bendegúz, a BSZC Kemény Gábor Technikum 10.A osztályos tanulója, a "Leg a láb" Alapfokú Művészeti Iskola BerényTáncegyüttesének tagja. 

A szakmai zsűri feladatait a következők látták el a rendezvényen: Sikentáncz Szilveszter, néptáncpedagógus, koreográfus, az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület elnöke és az MZMSZ alelnöke; Farkas Lilla, néptáncpedagógus Békéscsabáról, Aranygyöngyös díjazott táncos, az Örökség Egyesület elnökségi tagja és Busai Norbert, néptáncpedagógus, koreográfus, a jászberényi Vigano AMI művészeti tanára. A szakmai koordinátor Lukács László, a Kecskemét Táncegyüttes művészeti vezetője volt.

Nagy szeretettel gratulálunk tanítványunknak és tánctanárainak is!