Befektetés a jövőbe

Keményes diákok a „Szakma Sztár Fesztivál” válogatójának kapujában

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2020-ban is megrendezi a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV) melyek országos döntője „Szakma Sztár Fesztivál” elnevezéssel kerül megrendezésre.

A BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumának autószerelő és autótechnikus képzésén tanuló diákjai közül hárman jutottak tovább a helyi kamaránál megrendezett selejtezőből. Az 5/13/1-es osztályból Nagy Levente és Szekera Tamás, az 1/15/1-es osztályból pedig Harangozó György István. Az autószerelők közül a legjobb tíz juthatott tovább a válogatóba, az autótechnikusok közül pedig az első nyolc. A legalább 60%-os eredményt elért versenyzők mentesülnek a szakmunkás vizsgán az írásbeli vizsgarész megírása alól.

A második forduló, a válogató megrendezése 2020 márciusára esik, az autószerelő tanulók Kecskeméten, az autótechnikusok pedig Budapesten adhatnak számot tudásukról szóban és gyakorlatban.

Gratulálunk minden résztvevőnek, és sok sikert kívánunk a következő fordulóhoz! Köszönjük a szakmai felkészítést Babócsai Gábor intézményvezető-helyettesnek, Ravai Attila, Szegedi János és Tamási István szaktanároknak.