Befektetés a jövőbe

Keményes karácsony

A BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumában 2019. december 19-én tartották a már szokásosnak mondható Karácsonyi ünnepséget az intézmény diákjainak és dolgozóinak együttműködésével, illetve a Kemény Gitárklub zenei kíséretével.

Elsőként a Kemény Gitárklub kezdő csoportja mutatkozott be a Kiskarácsony és a Mennyből az angyal című számokkal. Birtalan Ferenc versének egy részletével köszöntötte az iskola tanulóit, tanárait Szurgent Kimberli 12.C osztályos tanuló. Ezt követte a Halleluja Óvári Attila tanár úr előadásában, illetve a Szent karácsony éjjelt Mucsi Péterné énekelte el. A következőkben a 9.B osztály két tanulója, Lengyel Szamira és Balogh Dávid Rudolf ma is aktuális Örkény szövegeket olvastak fel a Nagy karácsonyi ajándékvásárból, majd a 10. B osztály tanulói Andersen: Tizenketten a postakocsin című meséjét jelenítették meg. Felkészülésüket osztályfőnökük, Ádám Szilvia tanárnő segítette.

Borgula Botond Bendegúz 9. A osztályos tanuló inaktelki legényest táncolt, majd a 10.A osztály előadása következett, Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg című regényéből mutattak be egy átdolgozott részletet osztályfőnökük, Horváthné Szalai Angelika tanárnő segítségével, illetve az osztály egyik tanulója, Resetár Zsombor és társai néptáncoltak. Kovács Dániel és Lenhard Zsuzsanna (egykori Keményes diák,) a Social Dance Project két tánctanára, egy bachata-, majd egy salsa –improvizációt mutattak be. Végül szokásos módon a pedagógusok műsora zárta az ünnepséget, Zorán: Egészen egyszerű dal című nótáját énekelték el, illetve az elmaradhatatlan Szilvásgombócot Presser Gábortól.