Befektetés a jövőbe

Keményes tanulók szakmai gyakorlata Lipcsében

2018. július 1. és 30. között a BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumának tizennyolc, szállítmányozást illetve logisztikát tanuló diákja a németországi Lipcsében szakmai gyakorlaton vett részt.

Az első két hét során leendő szakmájukkal kapcsolatos elméleti oktatásban részesültek, melynek során szinte minden feladatot számítógépen kellett megoldaniuk. A tanítás illetve minden instrukció angol nyelven folyt, így a nyelv gyakorlása szempontjából is rendkívül hasznosnak bizonyultak az ott eltöltött hetek. Tizennyolc tanuló közül tizenketten angol nyelvet tanulnak, hatan németet, utóbbiaknak társaik sokat segítettek az elején.

Az utolsó két hétben különböző boltokban dolgoztak, többségük a Nettó áruházlánc szolgálatában állt. Elsősorban raktárakban végezték el a főnökeik által kiszabott feladatokat. Mindegyik tanuló nagyon lelkesen és energikusan végezte dolgát, mindenki elégedett volt velük.

Az első két hétben egy angol szakos, a második két hétben egy német szakos kolléga volt kísérő illetve felügyelő tanáruk.

Az egy hónap során megismerkedhettek Lipcse, Berlin és Drezda nevezetességeivel is, ahol profi idegenvezetők kalauzolták őket.

Napi kétszeri étkezést és nagyon komfortos szállást biztosítottak tanulóinknak, akiknek felejthetetlen élményt jelentett az egy hónap.