Befektetés a jövőbe

Keményesek online stresszkezelő tréningen

2020. november-decemberében a Békéscsabai SZC Kemény Gábor Technikum diákjai közül öten (Hollósi Bálint, Lelóczki Levente, Szabó Rajmund, Szentesi Milán, Valentényi Gergő) részt vettek egy stresszkezelő tréningen (Diák WÉK), amit a Végeken Egészséglélektani Alapítvány szervezett, és online került megrendezésre. A tréninget Dr. Hada Zsuzsanna és Székely András tartotta.

A diákok nagyon jól érezték magukat a képzésen, ahol a stresszkezelés különböző technikái mellett saját magukat is jobban megismerhették. A foglalkozás során a különböző tematikus egységek feldolgozása (érzelmek azonosítása, FILÉ technika, aktív és passzív stresszkezelő módszerek, empátia, elfogadás, hatékony önérvényesítés, relaxáció stb.) saját élményeken, történeteken, élethelyzeteken alapult. Mindenki annyira vonódott be, amennyire akart, így a mindennapi életben, iskolában alkalmazható technikák mellett az önismeretük, önértékelésük is fejlődhetett.

A résztvevők visszajelzéseiből arra következtethetünk, hogy iskolánk jó úton jár, amikor a tudásátadás mellett a mentálhigiénés támogatásnak is teret enged.