Befektetés a jövőbe

Keményesek versenyeztek Kecskeméten

„Egy nap alatt a logisztika körül”

2020. január 24-25-én a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kara megrendezte a IV. „Egy nap alatt a logisztika körül” című 24 órás logisztikai versenyét 11-15. osztályos középiskolás diákok számára. Ezen a versenyen részt vettek a Békéscsabai SZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumának 11.B osztályos tanulói -Karácson Titanilla, Gombkötő Patrik, Gombos András- osztályfőnökük, Tokai Ilona tanárnő kíséretében.

A verseny célja, hogy a logisztika iránt érdeklődő diákoknak betekintést engedjen a logisztika világába, ezzel elősegítve pályaválasztási döntésüket. Az 1. fordulóban egy 5 kérdésből álló online feladatsort kellett megoldaniuk a jelentkezőknek. A 2. forduló 24 órája alatt egy valós ipari kihívásra kellett megoldási javaslatot tenniük a háromfős csapatoknak, egy üzemcsarnokot kellett megterezniük. Ezt a projektfeladatot a logisztikai mérnöki alapszak egyik céges partnere ajánlotta fel.

Iskolánk „Triumvirátus” elnevezésű lelkes csapata a nap végén a középmezőnyben végzett, de kellemes élményékkel gazdagodott és tért haza.