Befektetés a jövőbe

Kenyerek mestere

Varga Roland a BSzC Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának végzős pék tanulója az utóbbi időben szinte a „Nyergelj, fordulj!” (Jókai Mór: A kőszívű ember fiai) vezényszó szerint élte az életét.

Először társaival elutazott Tatára, ahol részt vett a Farsang Kupán. Onnan több más elismerés mellett egy egyéni aranyéremmel tért vissza. Hazaérkezve ép hogy csak szusszant egyet, máris pakolt és indulhatott Kiskunfélegyházára a következő megmérettetés helyszínére. Itt rendezték meg ugyanis a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) döntőjét, melybe az ország 20 legjobb pék tanulója között jutott be. A 3 napos forduló gyakorlati részében kenyereket és mézeskalácsot készített. Az írásbeli részben komplex pék vizsgafeladatokat kellett megoldania, majd ezek után még komplex szóbeli vizsgát is tennie kellett. Alapos felkészülésének köszönhetően 75%-os eredményt ért el, mellyel – a dobogóról csak hajszál híján lemaradva – az előkelő 4. helyen végzett.

Mindennek köszönhetően a versenybizottság javaslata alapján mentesült a szakmai záróvizsgák alól, továbbá megkapta bizonyítványába a jeles osztályzatot. Felkészítője Kovács Sándor szakoktató volt. Végzettsége igen sokrétű, mivel ő ugyan pék, de ezen kívül még sütőipari munkás, száraztészta készítő, bolti eladó, mézeskalács-és kürtöskalács készítő munkakört is betölthet. Az álláskereséssel nem kell bajmolódnia, mivel gyakorlati helye munkát ajánlva visszavárja őt. Gratulálunk neki ehhez a hihetetlenül szép teljesítményhez és kívánjuk, hogy még nagyon sokáig adjon ételt az emberek kezébe, készítse szépséges és ízletes termékeit sokak megelégedésére