Befektetés a jövőbe

Kiemelkedő Keményes eredmények az ÁSZÉV-en

A 2020-21-es tanévben a járványügyi veszélyhelyzet miatt az ÁSZÉV (Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenye) rendhagyó módon került megrendezésre. A hagyományosan háromfordulós verseny két fordulóra zsugorodott. Az első, iskolai interaktív fordulót még a hagyományos módon tudtuk megrendezni. Iskolánkból, a BSZC Kemény Gábor Technikumból négy tanuló jutott tovább az országos döntőbe. Az országos döntő önmagában írásbeli és szóbeli fordulóból áll. A pandémia miatt az írásbelit a tanulók a saját iskolájukban írták meg, míg a szóbeli forduló nem került megrendezésre.

A felkészülés sem volt egyszerű az online oktatás miatt: tanítási órák után, a tanulók és a felkészítő tanárok szabadidejében történt. Szerencsére nem eredménytelenül. A BSZC Keményből hárman végeztek az első tíz helyezett között (ezért 100 felvételi pont jár), míg egy tanuló 12. helyezést ért el (amiért 50 pont a jutalom).

Külön öröm, hogy egy tanulónknak sikerült az országos első helyezés megszerzése.

Köszönet a diákoknak és a felkészítő tanároknak, akik az online oktatás minden nyűgje és fáradalma mellett vállalták a megmérettetést!

A részletes eredmények:

Kovács Imre Zoltán I. helyezés – Autó- és repülőgép-szerelési ismeretek

Karácson Titanilla IV. helyezés –Közúti és légi közlekedési, szállítmányozási és logisztikai ismeretek

Popol István VIII. helyezés –Közúti és légi közlekedési, szállítmányozási és logisztikai ismeretek

Rácz Viktória XII. helyezés –Közúti és légi közlekedési, szállítmányozási és logisztikai ismeretek

Felkészítők:

Tóth Tímea – Közúti és légi közlekedési, szállítmányozási és logisztikai ismeretek

Babócsai Gábor – Autó- és repülőgép-szerelési ismeretek