Befektetés a jövőbe

Konferencián voltunk

A BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumából hárman (Dr. Szabóné Varga Ildikó, Ollárné Tatár Mária és Tuska Katalin) vettünk részt 2018. november 16-án, Budapesten a Magyar Nemzeti Bank, a Pénziránytű Alapítvány és a Pénzügyminisztérium közös szervezésében rendezett „Pénzügyi Tudatosság Konferencia és Workshop”-on.

Itt tájékozódtunk a pénzügyi oktatás fejlesztésére kidolgozott Nemzeti stratégiáról, a Pénzügyi és vállalkozói ismeretek tantárgyi bevezetésének tapasztalatairól, a Pénziránytű Alapítvány fejlesztéseiről, kutatási eredményeiről, az új Nemzeti Alaptanterv mindennapi pénzügyi nevelésre vonatkozó kihívásairól. Délután több csoportban, módszertani szekció-foglalkozásokon folytatódott a munka. Szó volt többek között a gazdasági – pénzügyi témakörök különböző tantárgyi (pl. Történelem, Matematika) beillesztési lehetőségeiről, módszereiről, IKT megoldások és kooperatív technikák alkalmazási lehetőségeiről, e-learning használatáról a szakgimnáziumok Pénzügyi és vállalkozói ismeretek óráin, a Pénz7-re való felkészülésről.

Összességében nagyon értékesnek tartjuk a rendezvényt. A sok információtól feltöltődve, késő este értünk haza Budapestről.

Iskolánk tagja a Pénziránytű Alapítvány Iskolahálózatának. Fontosnak tartjuk, hogy részt vegyünk minden olyan rendezvényen, programon, versenyen, ami hozzájárul pedagógiai céljaink megvalósításához, a diákjaink pénzügyi kultúrájának fejlesztéséhez.