Befektetés a jövőbe

Kovács Gábor Emléktorna a Keményben

A 2018-as tanévet sporteseménnyel zárta a Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziuma. Iskolánk fiatalon elhunyt testnevelőjére emlékezve 2006 óta megrendezzük a Kovács Gábor Emléktornát. A kezdetekben futball tornát három éve felváltotta a röplabda. Ez volt a tanár úr kedves és tanított sportága. Ő sarkadi középiskolás évei alatt szerette meg a röplabdát. A későbbiekben a tanár úr NBI-es mérkőzéseket is vezetett. Diákjainak is át tudta adni a sportág szeretetét. Évek alatt az iskolai röplabda sport helyi és országos kiemelkedő eredményeket ért el. Tanítványai közül kinevelt több NBI-es és egy nemzetközi szintű röplabdást is.

2018. december 21-én pénteken 16 csoport mérte össze tudását röplabdában. Minden osztályból egy-egy csapat és a Leány válogatott csapata. Az elődöntő körmérkőzésekből állt, ahol minden csoportból az első jutott tovább. A középdöntőben így öt csapat körmérkőzése következett. Tíz körmérkőzés után jutott sor a döntőkre, ahol az első három helyezett között dőlt el a végső sorrend. A mérkőzéseket a két testnevelő tanár, Brlázs-Iványi Beáta és Molnár Gábor vezették le.

Első lett a 12.A csapata. A második helyezést a 13.B csapata érte el, a harmadik a 11.B osztály röplabda csapata lett. A negyedik helyet a Leány válogatott csoportja nyerte el. A még pontszerző ötödik helyet a 10.C osztály válogatott csapata érte el. Ezúton is gratulálunk a nyertes csapatoknak.

A kilencedikeseknek külön dicséret jár a színvonalas mérkőzésekért, hiszen ők csak az idén kezdték el tanulni ezt a sportágat.

A röplabda mint sport nemcsak tananyag iskolánkban, nemcsak megemlékezésre szolgál, hanem hagyomány is egyben.

"A sport megtanít becsületesen győzni vagy emelt fővel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít."