Befektetés a jövőbe

Levizsgáztak a Tehergépkocsi-vezetők a Keményben

A BSZC Kemény Gábor Technikumában 2019/2020-as tanév második félévétől folyik Tehergépkocsi-vezető oktatás. Eddig három osztály képzését sikerült elindítanunk. A résztvevő tanulók a „C” kategóriás vezetői jogosítvány megszerzése után tehetnek OKJ-s vizsgát. Az OKJ-s vizsga írásbeli, szóbeli és gyakorlati vizsgarészekből áll.

Az első osztályt 25 fővel indítottuk el, ebből 23 fő jutott el az OKJ-s vizsga sikeres letételéig. A második osztály 22 fővel indult. A képzés sikeresen folyt, amíg be nem lobbant tavasszal a Korona vírus. Leállt minden, az oktatás és vizsga is egészen nyárig. Most érett meg a helyzet arra, hogy vizsgán is megmérettessék magukat az induló 22 főből 19-en. A hiányzó 3 tanuló sem morzsolódott le, csak még nem sikerült megszerezniük a „C”-kategóriás jogosítványt. Rájuk remélhetőleg 2021. februárban vár vizsgázási lehetőség azzal a 11 fővel együtt, akik 2020 februárjában kezdték a képzést a vírus helyzet kellős közepén.

A vizsgákról általában elmondhatjuk, hogy jól sikerültek, néhányan 90% feletti, sőt 100°%-os eredménnyel büszkélkedhetnek. Különösen nagy öröm számunkra, hogy a képzésben résztvevők és sikeres vizsgát tevők között sokan Keményesek voltak, nálunk szereztek érettségit és szakmát is.

Gratulálunk a vizsgázóknak és felkészítőiknek is!

Babócsai Gábor

igazgatóhelyettes