Befektetés a jövőbe

MINISZTERI ELISMERŐ OKLEVELET kapott a Szent-Györgyi oktatója

2021. március 15-n a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium oktatója Krizsán Mihályné, „Ági néni” MINISZTERI ELISMERŐ OKLEVÉLBEN részesült.

Évtizedek óta az ápolóképzésben tanít szívvel-lélekkel, legyen szó elméleti, gyakorlati oktatásról, esti tagozatosok képzéséről, több száz versenyzőből álló megmérettetésekről, közösségi szolgálat szervezésről és folytathatnám még… 2019-ben a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórháza a „Tiszteletbeli ápoló” kitüntető címet adományozta neki, melynek átadásakor szűnni nem akaró vastaps köszöntötte és méltatta munkásságát.

A mindennapjaink az ápolói szakma fontosságáról, becsületéről, tiszteletéről is szólnak, melynek értéke a Covid járvány ideje alatt még jobban megnőtt. A világ változik körülöttünk, az orvostudomány fejlődik, de egy dolog nem változik és nem szabad, hogy változzon, mégpedig az alázat, a tisztelet az emberek, a betegek, a kollégák a tanulók és a szakma fele. Ezt képviseli Ő.

Egy tanítványa a következőt írta róla:

A mai napig emlékszem középiskolás éveim első ápolástan órájára (ő volt a szakmai vezetőm!), ezt írtuk a füzetünk elejére:

És érezzék egy kézfogásról rólad,

hogy jót akarsz, és te is tiszta jó vagy,

s egy tekintetük elhitesse véled:

szép dolgokért élsz - és érdemes élned.

Ezt a mentalitást adta és adja át évtizedeken keresztül a mai napig. A minap hangzott el egy szakmai vizsga előtt álló egészségügyis diáktól, hogy „én csak azért maradtam a pályán, mert Ági néni olyan szépen beszélt róla és úgy megszerettette velem”! Kell ennél több?

Kedves Ági néni! Szívből gratulálunk a méltán megérdemelt kitüntetéshez!