Befektetés a jövőbe

Módszertani megújulás és közösségépítés a Keményben

Támogatásban részesült a Kemény 2020-as Erasmus+ köznevelési mobilitási pályázata

A Békéscsabai SZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziuma évek óta vesz részt különböző pályázatokban, és nyomon követi az Erasmus+ pályázat kínálta lehetőségeket.

Az Erasmus+ programban 2020. február 11-i határidőre benyújtott köznevelési mobilitási pályázatok értékelése nemrég lezárult és a bírálati eredményekről a Tempus Közalapítvány kuratóriuma a felkért szakértők szakmai értékelése alapján döntött.

Örömmel és büszkeséggel tölt el minket, hogy a BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziuma idén is a nyertes pályázók között van. A „Módszertani megújulás és közösségépítés a Keményben” című pályázatunk a több száz beérkezett pályázat közül a 23. helyen került támogatásra, melynek köszönhetően 2021-ben 4 munkatárs mobilitása valósul majd meg. Mindemellett folyamatban van az előző évi – „Keményes tanárok Európában” – köznevelési mobilitási pályázatunk is, amely a járványhelyzet miatt került halasztásra. A projekt koordinátora Tari Erika, angol szakos tanárnő.

A pályázattal célunk az iskolánk stratégiájának fejlesztése a nemzetköziesedés területén, a nemzetközi pályázataink összehangolása, valamint az átfogó módszertani megújulás és a szoft készségek fejlesztése. A célországok kiválasztása a jövőbeli mobilitások előkészítésén alapult, ezért a kiválasztott továbbképzések helyszínei elsősorban Németország és Olaszország. A nemzetközi környezetben szerzett tapasztalattal, az elsajátított korszerű ismeretekkel bővülni fog a résztvevők módszertani repertoárja, mely jó példát mutat a jövő generációjának, hangsúlyozva az egész életen át tartó tanulás fontosságát.

Reméljük, hogy a jövőben még sok sikeres pályázatot tud megvalósítani iskolánk.