Befektetés a jövőbe

Nyílt nap a Keményben

A BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumában 2019. november 22-én megrendezésre került a tanév első nyílt tanítási napja.

A regisztráció után,-ahol színes karszalagokkal különböztették meg a különböző érdeklődésű diákokat- Skultétiné Barna Anita igazgatónő tájékoztatást tartott a nyolcadikos diákoknak és kísérőiknek az új szakképzési rendszerről és a technikumok kialakításáról. Röviden bemutatta az intézmény új képzési területeit, a technikum elvégzése utáni továbbtanulási, kimeneti lehetőségeket, illetve az intézményben szakmát szerzett tanulók „jó gyakorlatait”.

Ezután – meglepetésként - video chaten jelentkezett be az Erasmus+ tanulói mobilitás programjának keretében Máltán szakmai gyakorlatot teljesítő közlekedésgépész, szállítmányozó és logisztikus diákok közül Nagy Levente és Szabadi Dávid, akik néhány mondatban összefoglalták eddigi tapasztalatikat.

A Nyílt napot a Kemény Gitárklub fellépése színesítette. Az intézményben már 15 éve működik Lustyik István vezetésével ez a csoport, ahol hetente, csütörtökönként van lehetőség a gitározás tudományát ellesni, gyakorolni. A gitárklub fellépéséket is vállal. Nem csak iskolai rendezvényeken, hanem városszerte és a megyében több helyen is bemutatkoztak már.

Ezután a nyolcadikosok csoportalakítása következett. A közel 150 érdeklődő tíz csoportban negyedórás forgással, 10-11.-es diákok vezetésével járhatta körbe az iskolát. A 4-5. tanórában 20 helyszínen közismereti, szakmai órákra tekinthettek be, meglátogathatták a műhelyeket, egészségvédelemmel kapcsolatos ismereteket sajátíthattak el és többek között megismerkedhettek a diákönkormányzat munkájával. Különböző játékos akadálypályákat próbálhattak ki „drogos és részeg szemüveggel” - büntetlenül, józanul szimulálva, milyen káros lehet a szerek használata.

A nap folyamán a Tempus Alapítvány Erasmus+ külföldi mobilitás programjairól tanárok és diákok is beszámoltak, illetve a Kodolányi János Egyetem Ösztöndíj Programjának nyertes keményes pályázói is prezentációkat mutattak be pályázati anyagaikból. Hamar eltelt a délelőtt. A zárórendezvényen az egyes helyszíneken kitöltött tesztek legjobbjai között apróbb jutalmakat osztottak ki. Az igazgatónő elköszönő szavai és a Kemény Gitárklub műsora zárta a napot.

A szakgimnázium ebben a tanévben még egyszer nyitottá teszi kapuit. 2019. december 7-én szombaton 9 órakor szintén Nyílt napra várják az érdeklődő nyolcadikosokat, leendő diákjaikat és szüleiket. Ezen a napon a szakmai órák mellett megismerkedhetnek majd a technikumi képzésben lehetséges munkahelyeikkel és felsőoktatási intézményekkel is. Ezen kívül lesz rendőrségi bemutató, illetve volt keményes diákok tartanak előadásokat saját szakmai életútjukról.

Az iskola 2020. szeptemberében induló képzései:

0201 Gépjármű mechatronikai technikus – Közlekedésgépész ágazat

0202 Logisztikai technikus – Közlekedés, szállítmányozás és logisztika ágazat

0203 Közúti közlekedésüzemvitel-ellátó technikus – Közlekedés, szállítmányozás és logisztika ágazat

0204 Idegen nyelvi ipari és kereskedelmi technikus – Ügyvitel ágazat